Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Blue stories...Ιστορίες γρίφων!

Blue stories. Είναι ένα 'παιχνίδι' όπου κάποιος λέει ένα μέρος της ιστορίας και οι υπόλοιποι με ερωτήσεις (τύπου Ναι/Όχι) προσπαθούν να βρουν την έκβαση... Γενικοί κανόνες είναι:

1. Αυτός που αφηγείται την ιστορία, λέει μόνο το τέλος της. Λέει δηλαδή κάτι σαν την τελευταία εικόνα της ιστορίας.

2. Οι υπόλοιποι της παρέας, κάνοντας ερωτήσεις, έχουν σκοπό να βρουν τι έχει προηγηθεί και η ιστορία έφτασε σε αυτό το σημείο.

3. Οι ερωτήσεις απαντιούνται μόνο από τον αφηγητή και η απάντηση πρέπει να είναι της μορφής ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Τίποτα άλλο. Δηλαδή ερωτήσεις του τύπου "Πόσα άτομα συμμετέχουν στην ιστορία;", "Πως ο Α σκότωσε τον Β;" δεν απαντιούνται από τον αφηγητή. Αντιθέτως, επιτρέπονται οι ερωτήσεις του τύπου "Ο Α σκότωσε τον Β με πιστόλι;", "Ο Χ αυτοκτόνησε;", "Συμμετέχει και άλλο άτομο στην ιστορία;", οι οποίες μπορούν να έχουν απάντηση ένα ΝΑΙ ή ένα ΟΧΙ.


Λοιπόν...
Ιστορία 1η

Ήταν ο Αργύρης, ο Μιχάλης και η Δανάη και έμεναν και οι τρείς στο ίδιο σπίτι. Ένα πρωί φεύγει ο Αργύρης για δουλειά και μένει στο σπίτι ο Μιχάλης και η Δανάη. Όταν οι Αργύρης επιστρέφει στο σπίτι το απόγευμα βλέπει το Μιχάλη και τη Δανάη πεθαμένους στο πάτωμα και δίπλα τους νερά, γυαλιά και το παράθυρο του σαλονιού ανοικτό. Τί έχει συμβεί;

Λύση: Ο Αργύρης είναι σχιζοφρενής/ψυχοπαθής. Μένει με την αδελφή του τη Δανάη και τον σύζυγο της τον Μιχάλη. Το βράδυ ο δυνατός αέρας έσπασε το τζάμι του σαλονιού.

Το πρωί ο Μιχάλης που ήξερε από αυτά πήγε να το αντικαταστήσει. Ο Αργύρης σηκώθηκε ανάποδα πάλι εκείνη τη μέρα, είχε τις αδιαθεσίες του όπως συνήθιζε να λέει. Καθώς κατέβαινε τα σκαλοπάτια είδε έναν άντρα ψηλό γεροδεμένο με μαύρη μάσκα και σουγιά να έχει μπει από το παράθυρο έχοντας γεμίσει τον τόπο γυαλιά. Παίρνοντας ένα όπλο που είχε ο πατέρας του στο τραπεζάκι εκεί δίπλα τον πυροβολεί ώστε να σώσει την αδελφή και τον γαμπρό του. Μα.. ο Αργύρης! βλέπει ξαφνικά καθώς κοιτά καλύτερα. Είχε πυροβολήσει τον Αργύρη.

Η Δανάη που ήταν στην κουζίνα και μόλις είχε βάλει νερό για να πάει πάνω στον Αργύρη να πιει με τα χάπια του, άκουσε τον πυροβολισμό και με το ποτήρι στα χέρια έτρεξε αμέσως στο σαλόνι όπου με το θέαμα της πέφτει κάτω το ποτήρι με το νερό. Τότε τρομαγμένος και λίγο χαμένος ο Αργύρης σηκώνεται, δεν μιλά, κοιτά για λίγο την αδελφή που ουρλιάζει σαν την τρελή. Μα γιατί κάνει έτσι σκέφτεται, τι έγινε πια; Καθώς ήταν σκυμμένη πάνω από τον Μιχάλη και ούρλιαζε νευριασμένος ο Αργύρης τρέχει με ένα κατσαβίδι, που είχε εκεί δίπλα ο Μιχάλης, και την καρφώνει στην πλάτη λέγοντας ‘’μη φωνάζεις τόσο με πονά το κεφάλι’’. Αφού τον άκουσε και ησύχασε την άφησε να πιει τα χάπια του. ‘’Πάλι χωρίς νερό θα τα πιω τα χάπια μου αδελφή’’. Χαμογελά και βγαίνει από το κατώφλι της πόρτας πηγαίνοντας να δει τα αγαπημένα του άλογα εκεί δίπλα και να τα φροντίσει/ταΐσει.

Το απόγευμα προς βράδυ που γυρνά βλέπει το παράθυρο από έξω και σαστίζει. Τρέχοντας μέσα αλαφιασμένος βλέπει τον γαμπρό του και την αδελφή του να κείτονται μέσα στα αίματα και νερά και γυαλιά να υπάρχουν δίπλα τους. Σαστισμένος πέφτει στα γόνατα και κουνώντας τον κορμό του μπρός πίσω κλαίει σκεφτόμενος ‘’μα ποιος μας το έκανε αυτό, είμαστε τόσο νέα και καλά παιδία’’. 


Ιστορια 2η

Μια γυναίκα μπαίνει σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνει γλαρόσουπα. Μόλις φτάνει στο τραπέζι της, τη δοκιμάζει. Αμέσως μετά, βγαίνει έξω από το εστιατόριο και αυτοκτονεί.

Γιατί αυτοκτόνησε? Τι έχει προηγηθεί?

Λύση:  Συμβαίνει ένα αεροπορικό δυστύχημα και το αεροπλάνο πέφτει σε ένα έρημο νησί. Υπάρχουν λίγοι επιζώντες, και ψάχνουν τροφή για να επιζήσουν μέχρι να τους βρει μια ομάδα διάσωσης. Σύντομα όμως, επειδή δε μπορούν να βρουν άλλη τροφή, καταφεύγουν στο να φάνε τους ανθρώπους που είχαν πεθάνει στο δυστύχημα. Μεταξύ των επιζώντων είναι μια γυναίκα που αρνείται να φάει γιατί δεν αντέχει στην ιδέα του ότι θα φάει άνθρωπο, και κυρίως επειδή μέσα σ' αυτούς τους ανθρώπους είναι ο άντρας της. Περνάνε λίγες μέρες, και για να μην πεθάνει από την πείνα, οι άλλοι επιζώντες αποφάσισαν να της παρουσιάσουν τον άντρα της ως γλάρο για να φάει. Η γυναίκα τελικά τρώει, και όταν επιστρέφει στο μέρος που ζούσε, πάει σε ένα εστιατόριο και παραγγέλνει γλάρο για να δει αν όντως έφαγε γλάρο και στο νησί. Κατάλαβε ότι δεν ήταν γλάρος, και ότι ήταν ο άντρας της. Οπότε, μη μπορώντας να αντέξει το συναισθηματικό φορτίο, αυτοκτονεί.


Ιστορία 3η:  Ένας τύπος είναι σε μια κηδεία. Σε κάποια στιγμή, παρατηρεί κάτι, κάνει ένα συνειρμό και γελάει.

Τι σκέφτηκε και γέλασε;

Λύση:  ο νεκρός ήταν καρδιολόγος
Πάνω στο φέρετρο υπήρχε μια καρδιά
Είχε σκαλιστεί πάνω μια καρδιά
Και ο άλλος είναι γυναικολόγος
Και φαντάστηκε το ανάλογο... ;)

Ιστορία 4η: Βρισκόμαστε στη Γερμανία του 1943. Τρεις στρατιώτες κάθονται σε μια μπυραρία της εποχής και πίνουν. Ένας αξιωματικός τους παρατηρεί και μετά από λίγο φωνάζει: "Συλλάβετέ τους"
Τι συνέβη; 

Λύση:  Οι Αμερικανοί ήταν που λέτε δραπέτες από κάποιο στρατόπεδο που τους είχαν μεταφέρει οι Γερμανοί αφού τους συνέλαβαν. Σκότωσαν τρεις φρουρούς, πήραν τα ρούχα τους κι έφυγαν. Στη μπυραρία σταμάτησαν, για να καταστρώσουν τα επόμενα σχέδιά τους, όμως σύντομα άρχισε να γεμίζει στρατιωτικούς εκτός από ντόπιους πελάτες. Οι στολές τους πήγαιναν γάντι και μιλούσαν άπταιστα γερμανικά όμως δύο από αυτούς ήταν έγχρωμοι κι έτσι ο αξιωματικός τους κατάλαβε!

Ιστορία 5η:  Δύο φίλοι πάνε σε ένα μπαρ, κάθονται, και παραγγέλνουν ποτό. Αφού ήρθαν τα ποτά χτυπάει το τηλέφωνο του ενός, ο οποίος αμέσως μετά το τηλεφώνημα ,πίνει βιαστικά το ποτό του και φεύγει. Ο άλλος κάθεται και πίνει μόνος του το δικό του ποτό.
Λίγο αργότερα αυτός που κάθησε στο μπαρ πεθαίνει.
Τι έγινε; Γιατί πέθανε αυτός που έμεινε στο μπαρ και γιατί ο άλλος έμεινε ζωντανός;

Λύση:  Δυο φιλοι πανε για ποτο.Ο σερβιτορος ηθελε να τους δολοφονησει και εβαλε δηλητηριο στα παγακια τους που ειχαν το ποτο τους.Ομως ο ενας εφυγε λογω ενος τηλεφωνηματος,επομενως δεν ηπιε ολο το ποτο.Αντιθετα ο αλλος που εμεινε,το ηπιε ολο,επομενως, ηπιε και το δηλητηριο απο τα παγακια και πεθανε!

3 σχόλια:

  1. εκτος απ τη γλαροσουπα τα αλλα τα εβγαλες απ το μυαλο σου ετσι??? ελα ξεκολλα..μακραν τα πιο epic fail blue stories φιλε μου..να τα εκδοσεις!! σκεψου το!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΧΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΧΑΑΧΑΑ.... ΘΕΟΣ! Συμφωνώ απολύτως.

      Διαγραφή
  2. κι αυτή με τα ποτά είναι γνωστή. Η πρώτη με τον Αργύρη κλπ είναι πειραγμένη η ιστορία με τα χρυσόψαρα (που κυκλοφορούν με πολλά ονόματα)... Από την άλλη, αυτό που έχει πάντα σημασία είναι το να καθίσει ο κόσμος να την παλαίψει ρωτώντας. Γιατί εδώ που τα λέμε οι περισσότερες (ιδίως όσες καταλήγουν σε αυτοκτονία) δεν είναι και τα πιο "στιβαρά" σενάρια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή