Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ιατρικό θαύμα – Κοριτσάκι νίκησε τη λευχαιμία με ... AIDS!


Ιατρικό θαύμα – Κοριτσάκι νίκησε τη λευχαιμία με ... AIDS!Πριν από δύο χρόνια η γλυκιά Έμμα κατέρρευσε. Οι γονείς της δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους πάσχει από λευχαιμία. Έμαθαν το κακό νέο και αμέσως αναζήτησαν λύση. Οι γιατροί αρχικά τους διαβεβαίωσαν ότι η νόσος μπορεί να καταπολεμηθεί. Ήταν πολύ αισιόδοξοι όπως αποδείχθηκε...Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι η 5χρονη τότε Έμμα θα πρέπει να υποβληθεί σε χημειοθεραπεία. Τους διαβεβαίωσαν ότι με αυτό τον τρόπο οι πιθανότητές της να ζήσει ήταν τουλάχιστον 70%.
Δυστυχώς αποδείχθηκε το αντίθετο. Αν και αρχικά το σώματα του κοριτσιού έμοιαζε να αντιδρά λίγο καιρό αργότερα η νόσος επανήλθε.
Έτσι ξεκίνησε και νέος κύκλος χημειοθεραπείας στο κορμάκι του μικρού παιδιού. Δυστυχώς αυτή τη φορά η νόσος είχε γίνει επιθετική. Η χημειοθεραπεία δεν μπορούσε να συνεχιστεί. Το κορμάκι του κοριτσιού είχε καταβληθεί.
Όπως γράφουν οι New York Times οι γονείς της 6χρονης πλέον Έμμα ζήτησαν να μάθουν αν υπάρχει κάποια εναλλακτική μορφή θεραπείας. Κάτι άλλο εκτός από τη χημειοθεραπεία.
Τότε πληροφορήθηκαν ότι υπάρχει μια πειραματική μέθοδος.
Απελπισμένοι είπαν το “ναι” αν και δεν είχε δοκιμαστεί ούτε καν σε ένα ενήλικο παιδί. Θα άντεχε η μικρή τους κόρη;
Τον περασμένο Απρίλιο η μικρή Έμμα μπήκε στο νοσοκομείο και πάλι. Ξεκίνησε η θεραπεία.Οι γιατροί αφαίρεσαν χιλιάδες κύτταρα του ανοσοποιητικού της συστήματος, κατόπιν αφαίρεσαν DNA από αυτά τα κύτταρα και το αντικατέστησαν με DNA του ιού του AIDS.
Αυτή η διαδικασία έγινε ώστε τα νέα κύτταρα με τον ιό που αν και απενεργοποιημένος έχει την ικανότητα να μεταφέρει γενετικό υλικό μέσα στα κύτταρα να πολεμήσουν τα κύτταρα που δημιουργούν τη λευχαιμία.
Με ορό η Έμμα δέχθηκε πίσω στο κορμάκι της τα νέα κύτταρα.
Αμέσως σχεδόν άρχισε να “ψήνεται” στον πυρετό και να έχει σπασμούς. Επί 11 ώρες όλοι αγωνιούσαν, όμως αμέσως μετά φάνηκε να αντιδρά. Η νέα μέθοδος που ακολούθησαν οι γιατροί ήταν επιτυχημένη.
Το παιδί χρειάστηκε να μείνει αρκετές μέρες σε καταστολή για να μην νιώθει πόνους...
Οι γονείς και οι γιατροί επέλεξαν να την ξυπνήσουν την ημέρα των γενεθλίων της.
Η Έμμα ήταν πλέον καλά και θα μπορούσε να γιορτάσει πολλά, πολλά ακόμη ευτυχισμένα γενέθλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου