Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

Τεχνολογία "ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ" για τους μαθητές που κάνουν σκονάκια!!!

Μια νέα τεχνολογία που κατασκεύασαν Βέλγοι 
ερευνητές επιτρέπει την προβολή πληροφοριών όπως γραπτά μηνύματα από κινητό τηλέφωνο να εμφανίζονται απευθείας στους φακούς επαφής του ανθρώπινου ματιού.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Ghent και συγκεκριμένα κατασκευάστηκε μια σφαιρική LCD οθόνη η οποία ενσωματώνεται στους φακούς επαφής και διαχειρίζεται προβαλλόμενες σε αυτήν εικόνες χρησιμοποιώντας ασύρματη τεχνολογία.
"Από τη στιγμή που κατασκευάσαμε επιτυχώς τη βασική τεχνολογία, μπορούμε να επικεντρωθούμε σε πραγματικές εφαρμογές οι οποίες πιθανότατα να είναι ευρύτερα διαθέσιμες τα επόμενα χρόνια" δηλώνει ο καθηγητής Herbert De Smet. Σε σύγκριση με προηγούμενες τεχνολογίες οθονών φακών επαφής που περιορίζονται σε ελάχιστα pixel για τη δημιουργία εικόνας, η νέα τεχνολογία επιτρέπει την αξιοποίηση ολόκληρης της επιφάνειας του φακού επαφής.
Μία από τις εντυπωσιακές εφαρμογές που προτάθηκαν είναι η χρήση των pixel ως κινητά γυαλιά ηλίου. "Δεν πρόκειται για επιστημονική φαντασία" αναφέρει ο καθηγητής De Smet, ο οποίος ευελπιστεί να δούμε τα πρώτα εμπορικά αποτελέσματα της έρευνάς του μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια.


Πηγή:aniwthoi.net 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου