Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Μαρί..Χουάνα? "Kρύβεται" ακόμα και στα cartoon!

Όλοι μας είτε σαν παιδιά είτε ως ενήλικες ακόμα έχουμε "γράψει" ώρες παρακολουθώντας κινούμενα σχέδια..ήμασταν όμως τόσο παρατηρητικοί για να προσέξουμε τα τυχόν υποσυνείδητα μηνύματα? Πάμε να πάρουμε μια..."δόση" μερικών από τα cartoon που όλοι αγαπήσαμε !!!

1.Scooby Doo 
Magnify Image

Το μεσαίο όνομα του αγαπημένου ήρωα των παιδιών είναι Doobie και σημαίνει μαριχουάνα. Το βανάκι των ντετέκτιβ είναι γεμάτο με ζωγραφισμένα λουλούδια και αφήνει καπνό πίσω του. Στην ταινία Scooby Doo, ο Shaggy ερωτεύεται τη Marry Jane. (2002) 

2. Speedy Gonzales: το βαποράκι 


Στο πασίγνωστο τραγούδι αναφέρεται η λέξη μαριχουάνα, ενώ ο ξάδερφος του Slow Poke Rodriguez ψάχνει να βρει συνέχεια φαγητό. 

3.H.R. Pufnstuf Πολλοί εικάζουν ότι τα αρχικά Η. R. σημαίνουν Hand Rolled που σημαίνει στριφτό τσιγάρο, κάτι που ίσως παραπέμπει στη χρήση μαριχουάνας. 

4.Cookie Monster 


 Όταν τρώει τα «μαγικά μπισκότα» αισθάνεται ανεξήγητη ευφορία. 

5. O Sylvester 


Το 1955 ο Porky ρωτάει τον Sylvester: «Έχεις καπνίσει μπάφο (weed);» 

6. PopeyeΚατά της δεκαετίες '20 και ΄30 το σπανάκι ήταν συνθηματικό για τη μαριχουάνα. Ο Ποπάι των 60's δεν δίσταζε να καπνίσει το πράσινο χόρτο από την εμβληματική του πίπα. 

7.Puff ο μαγικός δράκοςΠολλοί πιστεύουν ότι ο φαινομενικά αθώος δράκος συμβολίζει το τσιγαριλίκι. Πηγή : lifo.grΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου