Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Τέσσερις αστυνομικοί εναντίον μικρής ζητιάνας στην οδό Ερμού


- Η κάμερα μάρτυς του "διωγμού" ενός μικρού παιδιού που ζητιάνευε μέσα στην βροχή
- Λίγες μέρες μετά το ρεσιτάλ ανθρωπιάς αστυνομικού στη Νεα Υόρκη η σύγκριση είναι μοιραία...
- Καμία πρόνοια για τα παιδιά που κάποιοι δυνάστες εκμεταλλεύονται στην πιο τρυφερή τους ηλικία
- ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ
Ένα μικρό παιδί αναγκάζεται να ζητιανέψει. Τραγικό! Ένα μικρό παιδί την ώρα που εκατομμύρια άλλα είναι στην θαλπωρή του σπιτιού τους φόρεσε το σκουφάκι του, ντύθηκε ζεστά και βγήκε να ζητιανέψει. Όχι δεν είναι επιλογή. Δεν είναι καν ανάγκη! Κάποιος μεγάλος βρίσκεται σίγουρα από πίσω του και κινεί την ζωή και τις πράξεις του. Γιατί την ζωή του ορίζει ο κόσμος των μεγάλων.
Ένα μικρό κορίτσι βγήκε στην ζητιανιά στην οδό Ερμού. Εκεί που οι Αθηναίοι, όσοι μπορούν πια, πάνε για τα ψώνια τους. Οι βιτρίνες Χριστουγεννιάτικες η ατμόσφαιρα γιορτινή. "Όλο και κάτι θα μαζέψεις", θα της είπε εκείνος που ορίζει την ζωούλα της.
Όμως, εκτός από το έγκλημα να γεννηθεί από κάποιους που την εκμεταλλεύονται, η μικρούλα παραβίασε και το νόμο. Και τα "όργανα" τέσσερα παρακαλώ τον αριθμό, πήγαν κοντά της και της ζήτησαν να φύγει. Γιατί χάλαγε και την μόστρα της Ερμού. Τίποτα δεν πρέπει να χαλάει την γιορτινή εικόνα! Τίποτα!
Και η μικρούλα, που δεν πρέπει να είναι πάνω από 10 χρονων, μάζεψε τα μπογαλάκια της και άρχισε να ψάχνει κάποιο άλλο μέρος που δεν θα έχει αστυνομικούς αλλά μόνο ανθρώπους τους οποίους θα κοιτάζει με θλιμένο βλέμμα και θα ζητάει την ελεημοσύνη τους.
Αυτό που θα περίμενε και θα ήθελε κανείς από τους αστυνομικούς και από το Ελληνικό κράτος θα ήταν να μην διώχνει σαν ενοχλητικά έντομα τα παιδιά που συναντάει να ζητιανεύουν στον δρόμο. Θα ήθελε να παίρνουν αυτά τα παιδιά από το χέρι, να βρίσκουν τους δυνάστες τους να τους τιμωρούν και να βρίσκουν μια ζεστή αγκαλιά να τα κλείσει μέσα της.

Και η εικόνα 4 αστυνομικών να διώχνουν ένα μικρό παιδί γιατί ζητιανεύει φέρνει στο νου μια άλλη εικόνα, μια εικόνα ανθρωπιάς που έκανε το γύρο του κόσμου με τον αστυνομικό στη Νεα Υόρκη που αγόρασε ένα ζευγάρι μπότες για έναν ξυπόλητο άστεγο που ξεπάγιαζε στους 0 βαθμούς.....



yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου