Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από την κυπριακή Βουλή

Επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών έξω από την κυπριακή Βουλή
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης στο χώρο της Βουλής, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών και Αξιών με κύριο αντικείμενο το θέμα των αξιογράφων.
Εκατοντάδες αγανακτισμένοι κάτοχοι αξιογράφων εισήλθαν στο κτίριο και καλούσαν τους βουλευτές να μην ψηφίσουν το επίμαχο νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτηρίζουν έγκλημα. «Μην ψηφίσετε το νομοσχέδιο για να μην γίνετε εγκληματίες» φώναζαν οι διαδηλωτές στους βουλευτές.
Δύναμη της αστυνομίας, που είχε σπεύσει στη Βουλή δεν κατάφερε να αποτρέψει την είσοδο του πλήθους στο κτίριο της Βουλής, ωστόσο οι αστυνομικοί τους συγκρατήσουν όταν δοκίμασαν να μπουν στην αίθουσα όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Θεσμών, προκειμένου να δώσουν τι θέσεις τους.
Η συνεδρίαση της Επιτροπής διακόπηκε για 15 λεπτά. Τελικά, ύστερα από έντονες παραστάσεις οι διαμαρτυρόμενοι βγήκαν από το κτίριο, αναμένοντας την απόφαση της Επιτροπής Θεσμών.
Οι κάτοχοι αξιογράφων υποστηρίζουν ότι οι τράπεζες τους ξεγέλασαν, καθώς τους προέτρεψαν να μετατρέψουν τις καταθέσεις τους σε αξιόγραφα, προσφέροντας υψηλότερο επιτόκιο, χωρίς να τους ενημερώσουν ότι είχαν το δικαίωμα να μη τους πληρώνουν τόκο και να μετατρέψουν τα αξιόγραφα σε μετοχές.
Το συνολικό ποσό των καταθέσεών τους ξεπερνά το 1,5 δισεκατομμύριο ευρώ και είναι κρίσιμης σημασίας για το τελικό ποσό ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Η τρόικα το έχει περιλάβει στις μετοχές των τραπεζών και αξίωσή τους είναι να εξαιρεθεί.
Εκδήλωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν, επίσης, έξω από τη Βουλή και Αστυνομικοί διαμαρτυρόμενοι για την κατάργηση επιδομάτων τους, όπως επιδόματος καλής διαγωγής και πολιτικής περιβολής και ενοικίου.
Αύριο, θα πραγματοποιήσουν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας οι πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρίες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για κατάργηση επιδομάτων και παροχών και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ, οι οποίες διαμαρτύρονται ότι η αύξηση των ωρών διδασκαλίας κατά μία την εβδομάδα θα οδηγήσει χίλιους εκπαιδευτικούς στην ανεργία.
Πηγή:ProtoThema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου