Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

Η ιστορία των κόμικ!



Μια  σπηλαιογραφία,από τα σπήλαια στο Lascaux της Γαλλίας. Οι σπηλαιογραφίες είναι η πρώτη γνωστή μορφή της εικονογραφημένης τέχνης. Αυτές οι εικόνες ήταν συνήθως ένα εικονογραφημένο κυνήγι μίας προιστορικής φυλής. περίπου 170ο αιώνα π.Χ.!Για περίπου είκοσι αιώνες, Αιγύπτιοι ηγέτες κρίθηκαν ως θεότητες και απαθανατίστηκαν σε ιερογλυφικά στο εσωτερικό των μεγάλων πυραμίδων. Η εικόνα είναι από τον τάφο του Neferronpet, της δέκατης ένατης δυναστείας, περίπου το 1300 π.Χ.
Έλληνες και Ρωμαίοι αυτοκράτορες είχαν ομοίως απαθανατίσει σε μαρμάρινα γλυπτά την ιστορία τους.Τα συγκεκριμένα βρίσκονται γύρω από τις εξωτερικές πλευρές των αρχαίων δομών του Παρθενώνα, στην Αθήνα. Ελλάδα 400 π.Χ.Αυτή η σκηνή των Αδάμ και Θεού είναι μέρος της μεγαλύτερης εικονογραφημένης ιστορίας, που καλύπτει ολόκληρη την οροφή της Καπέλα Σιξτίνα.Του μεγάλου Michelangelo περίπου 1511 μ.Χ.Μια σκηνή από το "Marriage ala Mode" του William Hogarth,αναφέρεται ως η πρώτη σύγχρονη εικόνα  που επηρέασε αρκετά το επόμενο κύμα εικονογραφημένης τέχνης. Έχει επηρεάσει ονόματα όπως τον Βρετανό σκιτσογράφο George Cruikshank. 1745

Το Yellow Kid εισήχθη από τον Richard Felton Outcault το 1895. Αναγνωρίζεται ως το πρώτο κόμικς, η δημοτικότητα του παιδιού ήταν μια δημιουργική επιρροή στον πολλαπλασιασμό των κινουμένων σχεδίων στην αμερικανική κουλτούρα στα τέλη του αιώνα. Επίσης, οδήγησε στην επινόηση του όρου «Κίτρινη Δημοσιογραφία» George B. Luks. 1897




Το κόμικ που ξεκίνησε το παλιρροϊκό κύμα των υπερηρώων. Ο Superman δημιουργήθηκε στις αρχές της δεκαετίας του τριάντα απά δύο νεαρούς στο Κλίβελαντ, του Οχάιο.Συντάχθηκε από τον Joe Shuster που συν-δημιούργησε τον χαρακτήρα με τον συγγραφέα Τζέρι Σίγκελ το 1938.





Όταν Spider-Man εισήχθη σηματοδοτούσε την έναρξη της εξανθρώπισης των υπερηρώων. Ο Peter Parker ήταν ένα ντροπαλό λυκειόπαιδο όταν είχε τσιμπηθεί από μια ραδιενεργό αράχνη και μπορούσε να πετάει ιστούς αράχνης από τους καρπούς του και να σκαρφαλώνει σε τοίχους.Παρουσιάζεται από τον καλλιτέχνη Steve Ditko το 1962.
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου